24 Haziran 2016 Cuma

Bankaların Teknolojiye Güvenerek İnsanları İşsiz Bırakmaları Kendi Bindikleri Dalı Kesmeleridir // Yeryüzü Tanığı // Önder Karaçay

Bankaların Teknolojiye Güvenerek İnsanları İşsiz Bırakmaları Kendi Bindikleri Dalı Kesmeleridir // Yeryüzü Tanığı // Önder Karaçay

Dijital-Banka-Finansal-teknoloji-girisimleri1
Bankaların Teknolojiye Güvenerek İnsanları İşsiz Bırakmaları Kendi Bindikleri Dalı Kesmeleridir // Yeryüzü Tanığı // Önder Karaçay

Finans terörü şimdi de teknoloji destekli dijital terörü de ekledi hanesine. Terörle beslenen, güvendiği teknoloji terörünün bitişiyle de biter.
 
Son günlerde özellikle bankalar şubeleri kapatmaya başlayıp insanları işten çıkararak teknoloji ile hayatlarını sürdüreceklerini düşünecek kadar bindikleri dalı kestiklerinin farkında değiller.
 
Yok mobilin bankası, yok bilmem ne teknoloji gibi ruhsuz, soğuk, insani yönü sıfırlanmış iptidai bir görsel algı ile bu iş yürümez.
 
Maliyetleri düşürmekte bir yere kadar makul görülebilir. Sürekli çok kazanmak adına insanları mağdur eden her uygulama döner o mağduriyeti üreteni vurur. Yarın o teknoloji kullanan mudiler ile bağınız koptuğunda sizi yeni mudiler ile kim buluşturacak? Yine dönüp insana başvurmak zorunda kalacaksınız. O zaman bu riyayı yine yüzünüze vuracağız.
 
Bankaların bu yaptıklarını unutmayacağız, unutturmayacağız.
 
Ayrıca mudiler sizin personeliniz değil. Teknoloji ile her işi mudilere maliyetsiz yaptırmanın amacı personele maaş vermemek, teknoloji ile mudileri personel gibi maliyetsiz kullanmak, şube ve kira giderlerinden kurtulmaktır.
 
İyi de dünya ve hayat sadece bankalardan ibaret mi? İnsanlar sizin teknoloji haltası ile kendinize bağladığınız köleleriniz mi? Bunun garantisi ne?
 
Teknoloji ile yaşamını sürdüreceğini sanan bankacılık zihniyeti ülkemizin başına gelmiş en büyük felakettir. Bunun da bir sonu gelecektir. Türk devrimi gerçekleştiğinde milli üretim bankacılığı ve kamulaştırmalar başladığında kredi kartı ve bireysel kredi yasaklandığında kendiliğinden bitecektir bu garabet.
 
Teknolojiyi üreten ve tüketen insandır. İnsanı dışlayan hiçbir zihniyet ayakta kalamayacaktır.
 
Özellikle teknolojiye yatırıp yaptım benim insana ihtiyacım yok gibi teknoloji ile hayatımı sürdürürüm diyen her kurum bunun bedelini ileri ki yıllarda çok ağır bir şekilde ödeyecektir. Teknolojiye aracı olan yine insan değil mi?
 
Üretime kredi vermezseniz insanlar nerede çalışacak da teknoloji ile kendilerini nereye kadar sömüreceksiniz?
 
Bu tür günü kurtaran tavırlar uzun ömür tasarlayan hiçbir kurumu gelecekte yaşatmayacaktır.
 
Bu tür bir çaba içerisinde olan her kurumu yöneten geçici başarı ve algı değiştirmek niyetinde olup insanları işsiz bırakarak geleceklerini karartmanın sadece o kurumun yaşayacağı bir dünya gerçeğini çöpe atacaktır.
 
Bu zor günlere bu dijital terörü besleyen bankalar, sermaye, finans ve çok kazanma çetesinin işbirliği ile gelmedik mi?
 
O zaman bedel ödenecekse herkes ödeyecek.
 
Sormak isteriz işten çıkarmadan, bir şubeyi kapatmadan önce ilk bu kararları alanların maaşlarını düşürüp işten çıkarmaları engellemeyi aklınıza neden getirmiyor kendi kazancınız devam etsin diye küçülerek kira ve maaş giderlerinden kısarak geçici başarılara sığınıyorsunuz?
 
Nereye kadar böyle devam edeceksiniz?
 
Tüm şubeleri kapattınız, tüm elemanları da işten çıkardığınız da aklınız başınıza mı gelecek?
 
Sizler teknolojiye güvenerek insanları işsiz bırakıyorsunuz bizlerde teknolojiyi kullanmayarak teknoloji ile sizi bitireceğiz. Bu zihniyet yaşamayacak.
 
Teknoloji ile dijital terör yine bizimle bitecek.
 
Bir toplumda insanların toplu gücü her kurumu dize getirebilecek bir boyuttadır.
 
e-ticaret olsa ne olur? İnsanlar çalışmadıktan, üretmeden, para kazanmadıktan sonra nasıl harcama yapacaklar. Yapabilenler size nereye kadar yetecek?
 
Doyumsuz olduğunuzu çok iyi biliyoruz.. Tüketim ülkesinde büyüme rakamı açıklayacak kadar hırsız olacağınızı, kredi kartı ve bireysel kredi tefeciliği ile insanların cebine dalıp ne kadar götüreceğinizi açıklamaktır o büyüme rakamı.
 
Artık insanlara gerçekleri açık açık yazıp anlatıyor hepimiz kimin ne olduğunu, ne niyet taşıdığını çözüyoruz. Her gün binlerce, yüzlerce insanı uyandırıyoruz.
 
Bu gücün karşısında bir gün sizin şirk kurumlarınızda, paralarınız da, teknolojiniz de bir hiç olacaktır.
 
Bilinçlenme dijital teknoloji terörünü bitirerek teknolojiye güvenerek insanı dışlayan her kurumu bitirecektir.
 
Önder Karaçay
Mobbıng Bank Türk Fırtınası Sır Kitabın Yazarı

1 yorum:

  1. Bilinçlenme dijital teknoloji terörünü bitirerek teknolojiye güvenerek insanı dışlayan her kurumu bitirecektir.

    YanıtlaSil